Bejelentkezés (tagjainknak)
E-mail:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Tagnak jelentkezem

Google
 
Egyesületünk a Magyar Autós Szakmai Szövetség alapító tagja
Egyesületünk a Magyar
Autós Szakmai Szövetség alapító tagja
 
 
 
 
 
Külföldi autóvásárlás fórum (index.hu)
 
 
Az idén harmadával kevesebben váltanak kötelező biztosítót, mint tavaly
2011-11-25
Forrás: a5.hu

A tavalyi kampányban a mintegy 4 millió magyar autótulajdonos közül 1,2 millió váltott kötelező gépjármű felelősségbiztosítót (kgfb), idén a váltók száma várhatóan 800 ezer lesz, de 40 százalékuk még ezután, november utolsó hetében vált - közölte a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ). A korábbi tapasztalatok alapján, a novemberi felmondási időszak utolsó hetében még 300-350 ezer autós biztosító váltása várható - idézi a közlemény Papp Lajost, a FBAMSZ elnökét. Az új szerződést elég megkötni december végéig.

A kgfb kampányban a biztosítót váltók 70 százaléka független, internetes alkuszon keresztül intézi az ügyét. Mint Papp Lajos rámutatott: akinek a személyi okmányában lévő adatai nem egyeznek a forgalmi engedélyben lévőkkel, azoknál időt vesz igénybe a tisztázás. Az alkuszok megítélése szerint százezres nagyságrendű adateltérések várhatók, és amíg ezek nem tisztázódnak, addig az ügyfél alap-besorolásban (A0) marad.

A kgfb díjra vetített 30 százalékos baleseti adó hiába csak 2012 első napjától hatályos, az idén megkötött, jövőre lejáró, és előre fizetett biztosítások után is meg kell fizetni. A törvény szerint az ügyfél befizetéséből előbb az adót kell levonnia a biztosítónak, így aki a pótlólag kiküldött adó-befizetési felszólításnak nem tesz eleget, könnyen kgfb nélkül maradhat, annak minden negatív következményével együtt - hívja fel a figyelmet a FBAMSZ.Szóljon Ön is hozzá! Hozásszólások száma: 0
Becenév: *
E-mail: *
Komment: *