Személyautó regisztrációs adó

A kalkulátor a 2018-as jogszabályok alapján készült. Segítségével könnyen kiszámolható a személyautó regisztrációs adója. Ehhez először is ki kell választani a személyautó üzemanyagát, majd kitölteni a hozzá tartozó adatokat. Ezek után a Számol gombra kattintva a gomb alatt megjelenik az autó után fizetendő regisztrációs adó. A 2018-as törvénykönyv alapján elektromos autó után nem kell regisztrációs adót fizetni.

 

Motorkerékpár regisztrációs adó:

A kalkulátor a 2018-as jogszabályok alapján készült. Segítségével könnyen kiszámolható a motorkerékpár regisztrációs adója. Ehhez meg kell adni a hengerűrtartalmát és az első forgalomba helyezés dátumát. Ezek után a Számol gombra kattintva a gomb alatt megjelenik a motorkerékpár után fizetendő regisztrációs adó.

 

Gépjármű átírás

A kalkulátor a 2018-as jogszabályok alapján készült. Segítségével könnyen kiszámolható az adott gépjármű átírási költsége. A vagyonszerzési illeték a gépjármű kora és a teljesítménye alapján számolandó, amíg az eredetvizsga a hengerűrtartalom és a gépjármű fajtája alapján változik. A kalkulátornak ezt a három adatot kell megadni, illetve a gépjármű fajtáját kiválasztani, majd a Számol gombra kattintva a gomb alatt tételesen láthatóvá válik a gépjármű átírási költsége.

 

Eredetvizsgálati díj

A kalkulátor a 2018-as jogszabályok alapján készült. Segítségével könnyen kiszámolható az adott gépjármű eredetvizsgálati díja. Válasszuk ki a gépjármű fajtáját, majd ez után a gépjármű eredetvizsgálati díja a legördülő mező alatt fog megjelenni.

 

Teljesítményadó

A kalkulátor a 2018-as jogszabályok alapján készült. Segítségével könnyen kiszámolható a személygépjárműre vagy motorkerékpárra fizetendő teljesítményadó. Ehhez meg kell adni a gyártási évet és a teljesítményt. Ezek után a Számol gombra kattintva a gomb alatt megjelenik a fizetendő teljesítményadó.

 

Cégautó adó

A kalkulátor a 2018-as jogszabályok alapján készült. Segítségével könnyen kiszámolható a cégautó adója. Az adott gépjármű környezetvédelmi besorolása és a teljesítménye alapján számolja ki az adót. A Számol gombra kattintva a gomb alatt megjelenik a cégautó után havonta, negyedévente és évente fizetendő adó. A 2017-es törvénykönyv alapján elektromos autó után nem kell cégautó adót fizetni.

 

Kötelező biztosítás 2018

Magyarország piacvezető online biztosítási portálja díjmentes, teljes körű ügyintézéssel segít Önnek egyszerűbbé és gyorsabbá tenni a biztosításkötést.

Számolja ki a kötelező biztosítását!

 

E-útdíj

2017. január 1-től a hatályos rendelet szerint az alábbi útszakaszokat lehet díjmentesen használni:

  • az M0 autóút alábbi szakaszai:
  • az 1. számú főút és az M5 autópálya közötti szakasz,
  • az M4 autóút (4. számú autóút jelzés) és az M3 autópálya közötti szakasz,
  • Megyeri híd (a 2. számú főút és a 11. számú főút közötti szakasz),
  • az M31 autópálya,
  • az M60 autópálya Pécs délnyugati elkerülő szakasza az 58. és 5826. számú utak között,
  • az M8 autópálya,
  • az M9 autóút 6. számú főút és az 51. számú főút közötti szakasza,
  • az M9 autóút (61. számú főút jelzés) Kaposvárt elkerülő szakasza,
  • az M4 autóút (4. számú autóút jelzés) Vecsés-Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető út közötti szakasza.

Fedezetlenségi díj

A kalkulátor a 2018-as jogszabályok alapján készült. Segítségével könnyen kiszámolható az adott gépjármű fedezetlenségi díja. Válasszuk ki a gépjárművünk fajtáját, majd töltsük ki a hozzá tartozó adatokat. Ezek után nyomjuk meg a Számol gombot, a gomb alatt megjelenik a gépjármű után fizetendő fedezetlenségi díj. Ezt akkor kell fizetnünk, ha a gépjármű megvásárlásának napján nem kötünk új kötelező biztosítást.

Gyorshajtási büntetés

A kalkulátor a 2018-as jogszabályok alapján készült. Segítségével könnyen kiszámolható a gyorshajtási büntetés, ha traffipaxba szaladtunk és tudni szeretnénk, hogy mekkora a várható büntetés összege. A Számol gombra kattintva a gomb alatt megjelenik a fizetendő összeg.

LE – kW átváltó

A kalkulátor segítségével könnyen kiszámolhatjuk, hogy egy bizonyos lóerő hány kilowatt és fordítva. (1 LE = 0,745 kW, 1 kW = 1,34 LE)

Vagyonszerzési illeték

A kalkulátor a 2018-as jogszabályok alapján készült. Segítségével könnyen kiszámolható a gépjármű vagyonszerzési illetéke. Ehhez meg kell adni a gyártási évet és a teljesítményt. Ezek után a Számol gombra kattintva a gomb alatt megjelenik a vagyonszerzési illeték.