15 ezer Fiat Punto gyártása kezdődik Szerbiában

Forrás: autoshirek.hu 

Szerbiában idén 15 ezer Fiat Punto autót gyártanak a kragujevaci Zastava gyárban az olasz Fiat és a szerb kormány között pénteken aláírt megállapodás értelmében.

A gyártás március második felében kezdődik. A gépkocsikat a szerb piacon, valamint a környező országokban értékesítik. A Zastava-gyár már jelenleg is készít a Fiat Puntóval azonos autót, de saját, Zastava 10 néven. Ezeket váltják fel Puntóra.

A Fiat szóvivője pénteken azt mondta, hogy a megállapodás az első szakasza a tavaly szeptemberben létrejött 700 millió eurós megállapodásnak. Az akkor aláírt szerződés értelmében Szerbia és a Fiat vegyes vállalatot hoz létre, amelyben az olasz cégnek 67 százalékos, a szerb államnak 33 százalékos részesedése van, és a Fiat 700 millió eurót fektet be a kragujevaci gyárba.

Mladjan Dinkic, szerb miniszterelnök-helyettes a szeptemberi megállapodás aláírásakor azt mondta, hogy ez eddig a legnagyobb külföldi befektetés Szerbiában. A 2400 munkahelyet teremtő vegyes vállalkozás éves termelése 2010 végéig eléri a 200 ezer járművet.

Oszd meg ezt a cikket!