Idehaza az újautó-piac 2022-ben majdnem 10 százalékkal zsugorodott

Olyan év volt ez, amikor az újautó-piac Magyarországon olyan mértékben zuhant vissza, amit még 2020-hoz képest is drasztikusabbnak éreztünk. De mi okozta ezt a bajt? Több tényező is hozzájárult ahhoz, hogy 2022-ben az újautó-piac teljesítménye 8,5%-kal csökkenjen 2021-hez képest. Először is, az alkatrészhiány miatt nagyon lelassult a termelés, ami pedig autóhiányt okozott a piacon. Másodszor, a gazdasági helyzet sem volt túl fényes, az infláció és a válság sem segítette ezt a szegmenst. A forint gyengélkedése az euróval szemben pedig tovább nehezítette a dolgokat.

Mailware támadás az autókereskedők ellen!

Kifejezetten autókereskedők ellen indítottak Malware támadást!!!

Egyik egyesületi tagunk adta tudomásunkra, azóta mi is találkoztunk vele gépjármű import során. 

Támadás módja: Emailen érdeklődnek autó vásárlás felöl. Pár email váltás után küld egy linket egy autóról és a link egy vírusra mutat. 

Vírus tipusa: REMCOS

Jelszavakat ment és bármit megtehet a géppel. További adatokat menthet, banki információkhoz is hozzá fér.

 

Mellékletben megtalálható egy email minta és a már fertőzött cégekről egy lista.

 

2022.11.07 - Rendkívüli taggyűlés

Az MGOE idén a harmadik és egyben az idei utolsó rendkívüli taggyűlését megtartotta a tegnapi napon (2022.11.07.) az egyesület székhelyén.

A rendkívüli esemény apropója alapvetően az alapszabály két pontjának újragondolása volt, mert azt illetékes bíróság jelezte azok módosításának szükségességét. A pontok az alábbiak voltak:

 

- az egyesület tagjainak kilépésének folyamata,

Oldalak