Bajnai: A magyar autóiparban nem alkalmazható az olasz és a német példa 

Forrás: hirtv.hu 

„Hazánkban nem jelentenének megoldást az olasz és németországi autóvásárlást ösztönző programok, hiszen a magyar autóipar elsősorban exportra termel” - mondta a nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter.

Bajnai Gordon hangsúlyozta, hogy jelenleg egy új autóipari stratégia kialakításán gondolkoznak a munkahelyek megtartása illetve megteremtése érdekében. Konkrét intézkedésekről azonban ezúttal sem beszélt a tárcavezető. Mindössze annyit közölt, hogy olyan kormányzati-gazdaságpolitikai fordulatra készülnek, amely ösztönözheti a cégek Magyarországra települését.

„Jövő héten fogjuk ezeket bejelenteni, a kormány most is dolgozik még ezeken. De mindenképpen akkorát kell lépnünk hogy ez érzékelhető különbséget jelentsen Magyarországon a vállalkozásoknak is, akik az embereket foglalkoztatják és azoknak a munkavállalóknak is, akik ma a vállukon viszik az országot. Tisztességgel dolgoznak, adót fizetnek, nekik könnyíteni kell a terheken, hogy megérje dolgozni, megérje minél inkább legálisan adózni és így Magyarországot előre vinni” - mondta Bajnai Gordon, nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter.

Oszd meg ezt a cikket!