Egymillió német venné igénybe az autóleselejtezési prémiumot 

Forrás: hirado.hu 

A Forsa közvéleménykutató intézetnek az auto motor und sport című magazinban közzétett felmérése szerint a megkérdezettek 3 százaléka mindenképpen élni akar a kedvezmény lehetőségével

Vonzó a német autótulajdonosoknak kilátásba helyezett 2500 euró, amihez a régi kocsi leselejtezésével és új autó beszerzésével juthat a tulajdonos. Az autótulajdonosok által előreláthatóan igénybe veendő prémium összege jóval meghaladja azt a 1,5 milliárd eurós összeget, amit a német kormány e programra szánt, és amely 600 ezer autó kedvezményes vásárlását tenné lehetővé.

A Forsa közvéleménykutató intézetnek az auto motor und sport című magazinban közzétett felmérése szerint a megkérdezettek 3 százaléka mindenképpen élni akar a kedvezmény lehetőségével, ami 1 millió autó leselejtezésének és új vásárlásának felel meg. További 4 százalék fontolgatja a kedvezmény igénybe vételét.

A német autókereskedők első visszajelzései alapján a vásárlók átlagban 11 ezer euró körüli áron vennének új autókat. A kereskedők által kínált árkedvezmények a leselejtezési prémiummal együtt több mint 40 százalékos árkedvezményt jelentenek.

Oszd meg ezt a cikket!