Kombi - dízel a legnépszerűbb cégautó

Forrás: tozsdeforum.hu 

A piacvezető flottaüzemeltető vállalat, a LeasePlan Hungária felmérése szerint a legkedveltebb cégautó egyszerűséget, praktikusságot és költségérzékenységet tükröz: kombi és dízel. A legnagyobb adatbázissal rendelkező flottaüzemeltető saját felmérése szerint a dízel Ford Focus kombi a leggyakrabban használt autó a hazai céges flottákban.

A LeasePlan Hungária közel 10.000. autójával és 400 ügyfelével hazánk piacvezető autóflotta-üzemeltetője időről időre változatos felméréseket készít a céges autók piacáról és a várható trendekről. Legutóbbi, a flották összetételét vizsgáló felmérésében a típus, szín és üzemanyag preferenciákat térképezte fel a cég. A márkák között a Ford Focus kombi típusa bizonyult a legkedveltebbnek, melyet az Opel Astra és annak Classic változata, az öt ajtós Focus, a Skoda Octavia, a Volkswagen Passat és a Renault Megan követett.

A céges kishaszonjárművek között - ahol a praktikussági szempontoknak tartják szem előtt az üzemeltetők - a Fiat Ducato kisteherautója bizonyult a legnépszerűbbnek. Az üzemanyagok tekintetében egy ideje tapasztalható magasabb dízel ár ellenére - az autók közel 60%-a gázolajjal üzemel.

A külső megjelenés a fehér és az ezüstszín közös dominanciáját mutatja, ami sokszor egyszerűsíti a céges feliratok, logók elhelyezését, de hozzájárul a későbbi kedvezőbb értékesítéshez is. A fehér és a világosszürke szín választása talán a döntés egyszerűségének tűnhet, érdekesség azonban, hogy ezek a színek plusz biztonsági tényezőnek számítanak, hiszen ködben, szürkületben vagy esős időben a fehérszerű autószín az, ami jól látható. Az, hogy a vásárlás során ez mennyire volt tudatos döntés nem meghatározható, de biztonsági szempontból mindenkép pozitív egybeesés.

Oszd meg ezt a cikket!